Connect with us

Powered by

SME x startup

David Helgason: Suomalaiset sopivan hulluja yrittäjiksi

Tarinat

David Helgason: Suomalaiset sopivan hulluja yrittäjiksi

– Suomalaiset ovat juuri sopivan hulluja yrittäjiksi.

Näin sanoo suuryrityksen alle vuosikymmenessä luonut David Helgason. Helgason antoi startup-tapahtuma Slushin yhteydessä haastattelun Yrittäjä-lehdelle. Maailman tärkeimpiin peliteknologiavaikuttajiin kuuluva Helgason uskoo, että suomalaisilla yrittäjillä on hyvät mahdollisuudet menestyä teknologisessa kilpajuoksussa.

Kohta nelikymppinen Helgason on Tanskassa alkunsa saaneen Unity Technologies -yrityksen perustaja ja sen pitkäaikainen toimitusjohtaja. Unity on pelialusta, jonka päälle on rakennettu muun muassa koko maailman hetkessä vallannut Pokémon Go -mobiilipeli.

Unitysta on alle vuosikymmenessä kasvanut globaali, 1 200 henkeä työllistävä pelijätti, jonka arvo huitelee 1,5 miljardin tuntumassa. Kolmen kaveruksen perustama Unity on tällä hetkellä yksi maailman kiinnostavimmista yrityksistä: jopa 35 prosenttia maailman parhaiten menestyvistä peleistä toimii Unityn alustalla. Tämä tarkoittaa noin kahta miljardia laitetta.

Piilaakson tavoista kannattaa oppia

Piilaaksossa pitkään toiminut Helgason neuvoo, että jokaisen yrittäjän kannattaa opetella Piilaakson tavat tehdä liiketoimintaa. Helgason korostaa verkostojen merkitystä ja sitä, että ainoastaan nopeimmin oppivat ja kehittyvät voittavat.

– Panosta tuotteeseesi ja palveluusi, mitä se sitten onkaan. Nykymaailmassa ja etenkin tulevaisuudessa voittaja saa kaiken tai ainakin lähes kaiken. Tällöin tuote ja nopeus ratkaisevat. Voittaja on siis se, joka oppii ja kehittyy sekä kehittää nopeimmin. Panosta täysillä, koska kakkoseksi jäävälle ei ole juuri mitään tarjolla.

Suomi liittyy yllättävän keskeisesti Unityyn ja Helgasoniin. Keväällä 2014 Unity hankki itselleen suomalaisen pelimarkkinointiyrityksen Applifierin. Suomessa Unity keskittyy edelleen pelien mainosbisnekseen ja grafiikkateknologiaan.

Syksyllä 2014 Helgason luopui Unityn toimitusjohtajuudesta. Uudeksi toimitusjohtajaksi nousi Unitya edelleen luotsaava videopelijätti EA:n entinen toimitusjohtaja John Riccitiello.

Suomella on mahdollisuus menestyä

Helgasonin mielestä Suomella ja suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet menestyä nyt sekä tulevina vuosina maailmanlaajuisessa teknologisessa kilpajuoksussa.

– Kunnioitan suomalaista peliteknologiaosaamista ja ylipäätään suomalaista teknologiaekosysteemiä. Lisäksi pidän suomalaisesta mentaliteetista, etenkin pakanamaisuudestanne. Olen viettänyt täällä paljon aikaa ja tunnen suomalaisia.

Helgasonin mielestä Suomesta löytyy yrittämisen ja tekemisen meininkiä enemmän kuin muista Pohjoismaista.

– Suomalaiset tekevät kovasti töitä. Täällä on todella hyvin koulutettuja ja osaavia ihmisiä. Sitoudutte ja kunnioitatte tietoa. Lisäksi teillä on juuri sopiva määrä hulluutta. Nämä ovat kaikenlaiselle yrittäjyydelle hyviä lähtökohtia.

Teksti: Taru Jussila

Continue Reading

Muita kategoriassa Tarinat

To Top