Connect with us

Powered by

SME x startup

Tietovuotoihin erikoistunut CybelAngel vei voiton Slushissa

Tarinat

Tietovuotoihin erikoistunut CybelAngel vei voiton Slushissa

Slush huipentui torstaina Slush 100 -kilpailun finaaliin, jossa CybelAngel lunasti itselleen puolen miljoonan euron palkinnon. Kahden päivän aikana yhteensä sata yrittäjää esitteli yritysideaansa.

Sadan yrityksen joukosta finaaliin eteni neljä lupaavinta yritystä. Mukana oli tietovuotoihin erikoistunut CybelAngel, verkkokaupan kuljetuksia optimoiva Shipwallet, sovelluksiin viestintämahdollisuuden tuova SendBird sekä uudenlaisia kuvia ja piirroksia esimerkiksi iholle printtaava Sketcon Inc.

– Jos voisin, valitsisin heidät kaikki voittajiksi, kertoi tuomaristoon kuuluva enkelisijoittaja Pontus Stråhlman palkintotilaisuudessa.

Tänä vuonna voiton vei CybelAngel. Yrityksen toiminta-ajatuksena on neutralisoida tietovuotojen haitat. Se on jo löytänyt tuhansittain yrityksistä verkkoon vuotaneita dokumentteja, jotka voivat olla yritykselle haitaksi ja johtaa esimerkiksi toimitusjohtajan erottamiseen.

Yli viiden tuhannen henkilön yritykset ovat CybelAngelin suurin asiakasryhmä. Suuressa yhteisössä työntekijät saattavat vahingossa esimerkiksi ladata väärään paikkaan arvokasta tietoa sisältävän PowerPointin, minkä jälkeen se on avoinna kaikille.

Yritys palauttaa vuotaneet dokumentit mahdollisemman pian takaisin niiden omistajayritykseen.

– Usein tietoturvaan kiinnitetään huomiota, kun jotain pahaa on jo tapahtunut, arvioi yrityksen liiketoimintajohtaja Evelyne Raby.

Rabyn mukaan palvelulle riittää kysyntää. CybelAngel on jo saanut hankittua kovatasoisia asiakkaita, kuten Deutsche Bankin.

Kokeneista yrittäjistä ja sijoittajista koostuva tuomaristo perusteli CybelAngelin voittoa sen hyvällä yritysidealla, joka tavoittaa monia yrityksiä ja potentiaalisia asiakkaita.

– Yrityksen pohja on hyvä, ja moni yritys on halukas ostamaan sen palveluita. Tiimi on myös jo osoittanut, että sillä on hyviä asiakkaita, arvioi Slushin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivimäki.

Tulevien vuosien aikana CybelAngel aikoo kasvattaa toimintaansa ja hankkia lisää yrityskumppaneita.

Teksti: Silja Eisto

Continue Reading

Muita kategoriassa Tarinat

To Top